Bedrijfsfitness in de werkkostenregeling (WKR)... Hoe zit dat precies?

Korting door belastingvoordeel

De korting op een bedrijfsfitnessabonnement ontstaat door belastingvoordeel en/of een werkgeversbijdrage. Belastingvoordeel op vergoedingen of verstrekkingen aan personeel kennen we ook wel als het cafetariamodel. Dat zit zo:

Een medewerker ruilt belast loon voor een onbelast fitnessabonnement. Het belastingvoordeel is gelijk aan het percentage loonbelasting dat hij afdraagt. Financieel enorm aantrekkelijk dus! Bedrijfsfitness volgens dit cafetariamodel levert organisaties natuurlijk heel veel gezondheidseffecten op langere termijn op. Maar wist je dat er óók voor werkgevers direct financieel voordeel is? Door het bruto/netto uitruilen van een abonnement bespaart een organisatie namelijk op de afdracht van sociale werkgeverslasten. Je leest er alles over in onze whitepaper bedrijfsfitness in de wkr

en/of een werkgeversbijdrage

Omdat gezondheidsmanagement steeds belangrijker wordt, zijn er ook steeds meer bedrijven die een vitaliteitsbudget beschikbaar hebben voor bedrijfsfitness. Vanuit dit budget kan een werkgever een aantrekkelijke werkgeversbijdrage financieren. Dit kan ook kostenneutraal vanuit de besparing op de afdracht van sociale werkgeverslasten. Zo creëer je een aantrekkelijke korting voor je werknemers.

Hoe lager de financiële drempel, hoe meer collega's starten met fitness of een van de andere sporten via Bedrijfsfitness Nederland. Bovendien: de investering verdient zich snel terug wanneer je met bedrijfsfitness een gezonde(re) werkvloer bereikt. Wist je dat een sportende medewerker gemiddeld 6 dagen per jaar minder verzuimt? Ontdek alle voordelen van bedrijfsfitness in onze factsheet het belang van gezonde medewerkers voor jouw bedrijf

Alles over de WKR - Bedrijfsfitness Nederland

Download onze whitepaper 'Bedrijfsfitness en de WKR'!

Wil je meer weten over bedrijfsfitness en de werkkostenregeling? Download kostenloos onze whitepaper en doe er je voordeel mee! De whitepaper zit boordevol handige informatie, biedt je een voorbeeldcase en handige tips en tricks!

Download de whitepaper

Vrije ruimte in de WKR

Voor bedrijfsfitness geldt geen gerichte vrijstelling, wat wil zeggen dat de abonnementskosten worden aangewezen als eindheffingsloon en binnen de vrije ruimte vallen, ook wel forfaitaire ruimte genoemd. Over de eerste 1,18% van de totale brutoloonsom (het forfait) hoeft een organisatie geen loonheffing te betalen. Over de eerste € 400.000 brutoloonsom is dat percentage zelfs 1,92%. Bij overschrijding van het forfait betaal je wel loonbelasting, namelijk in de vorm van een eindheffing van 80%.

Benieuwd hoe je bedrijfsfitness kan introduceren? Lees het in onze whitepaper bedrijfsfitness introduceren in 5 stappen

Keuze tussen belast of onbelast

Uitgangspunt is dat de totale abonnementskosten meetellen binnen de vrije ruimte. Door de abonnementskosten bruto/netto uit te ruilen is het voordeel voor zowel werknemer als werkgever het grootst.

Is de vrije ruimte (voor bedrijfsfitness) beperkt, dan zoeken we naar andere oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan alleen een onbelaste werkgeversbijdrage (en geen bruto/netto uitruil) of een plafond voor het uit te ruilen bedrag. Vind je dit een lastige keuze? Vraag ons naar de mogelijkheden, wij denken graag mee!

Je bereikt ons via 0513 - 633 111 of plan een (video)afspraak in.

Neem contact op

Hoe kunnen wij je helpen?

Vragen?

Meer informatie